Worsie pies is die naam wat my 9 jarige kleinseun vir hierdie resep gegee het. Aangesien ek dit vir hulle gemaak het volstaan ons by hierdie naam al is dit Afrikaans en Engels gemeng. Kinders is alewig honger en wanneer hulle van die skool afkom grom daardie magies vir iets lekkers. Ek deel graag hierdie resep met julle. Geniet dit!
Jy het nodig
1 rol puff pastry ontvries
6 rooi Weense worsies
Tamatiesous
Mayonnaise
1 geklitste eier
So maak mens
- Voorverhit die oond op 180 C
- Smeer ’n bakplaat met botter of spuit dit
- Rol die pasteideeg oop en sny in 12 dele
- Meng 2 eetlepels tamatiesous met 1 eetlepel mayonnaise en smeer op elke deel van die deeg
- Sny elke worsie in die middel deur
- Sit ’n worsie op elke deel van die deeg en rol op
- Plaas op bakplaat
- Smeer geklitste eier oor elke rolletjie
- Bak vir 10 minute tot goudbruin
Wenke
- Lees eers die resep ordentlik voordat jy met ’n vaart wegspring
- Let asb. op na die millimeters en gramme in die resep. Dit kan die verskil tussen sukses of flater wees.
- Verander die rooi worsies na gerook indien so verkies
- Bedien warm
- Die resep is vir 12 worsie pies
Evaluering
Hierdie resep het die toets met vlieënde vaandels geslaag by my kleinkinders dus tel dit as een van my wenresepte. Vinnig, maklik, bekostigbaar
Reis verder
- Maak ’n draai in die Eetsalon vir nog resepte
- Besoek stories – trein, kos, kombuis en reis stories
- Besoek ook Amanda Skrywer waar Amanda haar opinie gee oor aktuele sake
- Teetyd kuiers is ’n kuier rubriek waar ons lekker gesels
- Die Naguil koerant verskyn maandeliks gratis en is ontspannende leesstof